Lottery.com Meluncur Lebih Jauh ke Abyss kerana Pemfailan 10-Q Ditunda
toto

Lottery.com Meluncur Lebih Jauh ke Abyss kerana Pemfailan 10-Q Ditunda

Lottery.com (NASDAQ:LTRY) merosot 3% lagi hari ini, melanjutkan penurunan sebulan kepada hampir 44%. Itu selepas syarikat perjudian memberitahu pragmatic demo pengawal selia ia tidak mampu untuk memfailkan 10-Q untuk suku kedua.

Lottery.com
Tiket Powerball, dilihat di atas. Lottery.com semakin hampir runtuh kerana ia menangguhkan pemfailan 10Q. (Imej: CNN )
Berita mengenai 10-Q yang tertunda tiba kurang daripada tiga minggu selepas firma itu menyatakan dalam pemfailan Borang 8-K dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) bahawa ia mungkin tidak mempunyai modal untuk terus hidup , dan keupayaannya untuk kekal sebagai usaha berterusan berada dalam bahaya.

Memburukkan lagi keadaan bagi Lottery.com, pekerjanya, dan baki pelabur ialah SGP Live Draw penyiasatan terhadap potensi ketidakwajaran perakaunan, termasuk salah nyata kedudukan tunai syarikat.

Berkuat kuasa 1 Julai 2022, Harry Dhaliwal dinamakan sebagai Ketua Pegawai Kewangan Interim dan pegawai kewangan utama Syarikat. Sehubungan dengan pelantikan En. Dhaliwal, Syarikat memulakan semakan baki tunai dan pendedahan berkaitan serta proses pengiktirafan hasil dan kawalan perakaunan dalaman yang lain. Semakan itu menyebabkan Syarikat membuat kesimpulan awal bahawa ia telah terlebih nyata baki tunai tanpa hadnya sebanyak kira-kira $30 juta dan, berkaitan, pada tahun fiskal sebelumnya, ia mengiktiraf hasil secara tidak wajar dalam jumlah yang sama,” menurut Borang 12b-25 yang difailkan. dengan SEC hari ini.

Dalam pemfailan, Lottery.com memberi amaran bahawa ia akan dipaksa untuk menamatkan operasi dan mencairkan aset jika ia tidak dapat mendapatkan pembiayaan yang mencukupi.

Penolakan Lama untuk Lottery.com
AutoLotto, yang menjalankan perniagaan sebagai Lottery.com, memulakan kerjaya sebagai syarikat awam kendiri pada November lalu. Itu berikutan penggabungan dengan syarikat pemerolehan tujuan khas (SPAC) Trident Acquisitions Corp.

Menggariskan kejatuhan mendadak saham daripada rahmat, ia ditutup pada 46 sen hari ini, turun kira-kira 96% sejak 12 bulan lalu. Itu menjadikan paras tertinggi 52 minggu pada $17.50 pada November lalu kelihatan seperti kenangan yang jauh dan tidak mungkin untuk dilawati semula.

Sesetengah pelabur Lottery.com mungkin terperangkap dengan kontroversi perakaunan dan kebimbangan berterusan terhadap pemfailan. Syarikat itu sebelum ini menawarkan ramalan jualan yang menggalakkan dan rancangan keluaran toto macau pertumbuhan yang bercita-cita tinggi dengan data untuk menyokong dakwaan tersebut.

“Dari 2016 hingga 2020, Lottery.com meningkatkan hasil kasar pada kadar pertumbuhan tahunan terkompaun sebanyak 322%, dan meramalkan hasil kasar bersamaan dengan kira-kira $71 juta pada 2021, $280 juta pada 2022, dan $571 juta pada 2023,” menurut syarikat itu. .

Lottery.com Pergolakan Eksekutif
Seperti yang sering berlaku dengan syarikat yang berurusan dengan isu perakaunan, Lottery.com juga bergelut dengan perolehan eksekutif, yang seterusnya membebankan saham.

Siasatan yang disebut di atas “juga mengenal pasti isu berkaitan kawalan perakaunan dalaman Syarikat. Berikutan laporan mengenai penemuan penyiasatan bebas, pada 30 Jun 2022, Lembaga Pengarah telah menamatkan perkhidmatan Ryan Dickinson sebagai Presiden, Bendahari dan Ketua Pegawai Kewangan Syarikat, berkuat kuasa 1 Julai 2022.,” menurut pemfailan peraturan terbaru. .

Dengan permodalan pasaran sebanyak $23.39 juta pada penutupan hari ini, Lottery.com boleh diperoleh dengan mudah oleh mana-mana syarikat. Walau bagaimanapun, walaupun aset loteri memikat , pembeli bijak tahu bahawa mereka tidak perlu membeli syarikat yang sarat kontroversi itu secara langsung. Mereka hanya boleh menunggu potensi penjualan api harta intelek dan teknologi.